Michael Bijnens

toneelschrijver en romancier

Onzichtbare man

Amsterdam-Noord, 1994. Kunstenaar Michiel Voet stuit in zijn atelier op de NDSM-werf op de Algerijnse vluchteling Karim Ramtani. De plotselinge aanwezigheid leidt tot een bijzondere samenwerking tussen hem en de kunstenaar: De onzichtbare man.

De theatervoorstelling bestaat uit twee delen. In het eerste deel vertelt Voet het verhaal van Karim Ramtani, over de fascinatie die hij ontwikkelde voor het ongrijpbare leven van deze vreemdeling. Ongepolijst en bizar. Vervolgens vertelt Karim Ramtani hetzelfde verhaal, maar dan uit zijn perspectief. Over hoe hij ooit aankwam in Amsterdam vanuit Algiers. Over zijn verborgen leven in Europa. Over het kunstproject waarin hij terecht kwam. Over de absurdistische ensceneringen waarin hij figureerde, vaak vol verbazing en ongeloof. Over de gesprekken die hij voerde met de kunstenaar en over zijn dromen in Europa.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Michael Bijnens