Michael Bijnens

toneelschrijver en romancier

cinderella

De zoon van een hoer opent een bordeel en wordt de pooier van zijn moeder. Welkom in de Cinderella, een familiebedrijf waarin hoeren heilig zijn en criminelen hun pik en pistool niet uit elkaar kunnen houden. In die wereld probeert een zoon zijn moeder te redden van het onherstelbare trauma van haar bestaan. Een poging waarbij hij niet alleen haar, maar ook zichzelf dreigt te verliezen.

In de pers

Dit boek is zo verwarrend, intrigerend, duister en gruwelijk, dat je elke pagina wel wilt verzwelgen. Chapeau. – ***** Cutting Edge

Gelezen en verdomd goedgekeurd. Straf straf straf, I am impressed. Taal met vaart en drift. – Saskia De Coster

Bijnens ondermijnt met stijl de echtheidsvraag waar ramptoeristen op teren. (…) Zijn feeling voor het groteske is grandioos, de dialogen tussen moeder en zoon zijn subliem. (…) Zo hard als ze leven in Cinderella, zo hard schrijft Bijnens. **** – De Morgen

De rauwheid van de taal past uitstekend bij de werkelijkheid van de Cinderella; die is krankzinnig, smerig, triest, hard en grof. – Hebban

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Michael Bijnens