Michael Bijnens

toneelschrijver en romancier

charlotte köhler stipendium

Het Charlotte Köhler Stipendium 2015 is dit jaar toegekend aan Michael Bijnens. Jaarlijks wordt het stipendium toegekend aan een beginnend literair talent. Bijnens debuteerde recentelijk als romanschrijver met zijn opzienbarende boek Cinderella, dat eind september bij Uitgeverij Atlas Contact verscheen.

De prijs is Bijnens onder andere toegekend voor zijn theaterwerk De onzichtbare man (Orkater, 2014) en Valley of Saints (Bronks & C-Mine i.s.m. Aurelie Di Marino, 2015).

De jury over Michael Bijnens en zijn werk: “Doorgaans ontwikkelen jonge theaterschrijvers zich op drie niveaus: structuur en vorm, stijl en taalgebruik en de verbintenis die het stuk aangaat met de wereld. […] Bijnens blijkt in staat een eigen universum te creëren dat alle drie de niveaus bestrijkt. Hij kiest sterk en maatschappelijk relevant materiaal als uitgangspositie en verhoudt zich zo tot materiaal dat groter is dan hijzelf.”

Het Charlotte Köhler Stipendium bedraagt 5.000 euro en wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovend auteur in een wisselend literair genre, dit jaar is dat theater. De uitreiking zal in november 2015 plaatsvinden.

Het volledige juryverslag lees je hier.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 Michael Bijnens