Michael Bijnens

toneelschrijver en romancier

Aperçu de l’inconnu

“Wat kan ik zeggen? Hier in mijn nek dus, ik voel daar de steek van een mug. Normaal heb ik dan nog de tijd voor een reflex. Maar die tijd is er niet. Ik kwam juist terug uit verlof. Had tijdens een caféruzie een paar slagen gekregen, vandaar. Er was niks te doen verder die dag, dus was ik gesommeerd om verkiezingsposters te plakken. Een voorbijganger wijst op de overval. Ik kom toegesneld. Net op dat moment sukkelen de daders naar buiten. En dan, ja, die mug. Die muggensteek van lood.”

Theatermaker Michael Bijnens debuteerde onlangs als schrijver met het boek Cinderella, waarin hij samen met zijn moeder een bordeel opricht. Voor Aperçu de l’inconnu laat hij zich infecteren door de grootste gerechtelijke etterbuil uit de Belgische geschiedenis: het dossier rond de bende van Nijvel. Op basis van zijn gesprekken met rechercheurs componeert hij samen met maker Thomas Bellinck, speler Willy Thomas en vormgever Michiel Voet een labyrintisch panorama van het onbekende en gaan ze op zoek naar de flik achter het monumentaal mislukte onderzoek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Michael Bijnens